Kindertherapie Soest

Werkwijze

Aanmelden
Als u wilt weten of speltherapie iets voor u en uw kind kan betekenen, kunt u uiteraard altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Om uw kind aan te melden voor speltherapie heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig, tenzij het traject via ZorgRondom verloopt. Na aanmelding ontvangt u van mij een vragenlijst met vragen over de ontwikkeling van uw kind met het verzoek deze in te vullen en weer terug te sturen.

Kennismaking/intake
Tijdens het intakegesprek bespreken we de reden van aanmelding en uw zorgen, aan de hand van het levensverhaal van uw kind. U bent als ouder voor mij een belangrijke bron van informatie want u maakt uw kind immers dagelijks mee.

Observatiesessies
Na het intakegesprek volgt een observatieperiode van een aantal sessies. Deze is bedoeld om meer zicht te krijgen op de sociaal-emotionele ontwikkeling, de belevingswereld en de manier van spelen van uw kind. Hierna volgt een gesprek met u als ouder waarin we mijn bevindingen bespreken en de hulpvraag nog eens bekijken. Ook nemen we de doelen en de werkwijze van de speltherapie door, stellen een behandelplan op en plannen vervolgsessies. De doelen kunnen gedurende de therapie aangepast worden.

Spelsessies
Wekelijks komt uw kind op een vaste dag en een vast tijdstip naar de spelkamer. Een sessie duurt 60 minuten. Voor het kind is het belangrijk dat er zoveel mogelijk voorspelbaarheid en continuïteit is. Het aantal sessies is afhankelijk van de problematiek en het tempo van uw kind en kan variëren tussen de 10 en 25 sessies.

Speltherapie Emmelie Amersfoort Soest werkwijze